Comunitatea Europeană, prin accesul la fondurile nerambursabile pentru proiecte europene, oferă posibilitatea Școlii Postliceale Sfântul Iosif de a se dezvolta institutional și de a oferi pieței muncii interne și europene asistenți medicali bine pregătiți profesional, cultural, social și lingvistic.

Dacă la sfârșitul celor trei ani de școlarizare,  absolvenții Școlii Sf.Iosif, cunosc metodele și tehnicile de îngrijire aplicate pacienților din  România dar și a celor internați în diverse structuri medicale din Europa, își pot face o imagine clară asupra profesiei de asistent medical și pot confirma că această profesie este .

Integrarea elevilor si absolvenților școlii în colective europene de muncă, participarea la evenimentele sociale, comunicarea într-o limbă de circulație internațională, vizitarea punctelor culturale, geografice, economice, gastronomice sau religioase ale țărilor gazdă, cunoașterea culturii, tradițiilor și obiceiurilor popoarelor Europei, reprezintă factori de multiplă dezvoltare a tuturor celor implicați.

Însă, pentru a obține toate aceste beneficii este nevoie de foarte multă muncă, bunăvoință, timp, seriozitate, profesionalism, iar cu toate aceste calități sunt înzestrați  membrii echipei de proiect din Școala Sf.Iosif,  echipă bine formată, educată și motivată în obținerea celor mai bune rezultate.

Această echipă a obținut, din partea Uniunii Europene, două distincții importante: Acreditarea în domeniul Educației și Formării Profesionale și Certificatul de excelență pentru implementarea activităților de mobilitate în același domeniu.

Azi, la Școala Sf.Iosif s-au reunit două grupe de participanți la proiectele de mobilitate profesională, sub îndrumarea staff-ului școlii.

Partener extern al școlii și al activităților pentru aceste două proiecte este RSA Service Societa Cooperativa Sociale  ONLUS Padru, Sardinia, Italia.

Prima grupă de participanți, la proiectul ”Unitate și diversitate în îngrijirea pacienților  cu diverse afecțiuni”, nr.04731, a încheiat stagiul practic în structura medicală ”Smeralda” din Padru,Italia, iar azi li se va înmâna Documentul de mobilitate Europass, care le atestă participarea la proiect, compețele dezvoltate pe parcursul stagiului și rezultatele obținute.

A doua grupă de participanți la proiectul ”Îngrijiri terapeutice aplicate pacienților cu pluripatologie”, nr.62693, se pregătește pentru începerea stagiului practic în structura medicală Smeralda din Padru.

Practic, este o predare a ștafetei între cele două grupe de participanți sub îndrumarea atentă a membrilor echipei de proiect.

Le dorim success tuturor!