Proiect european Erasmus+. 2016.

Actiune de diseminare a proiectelor europene derulate de Scoala Postliceala Sanitara “Sfantul Iosif”.

Elevii participanti la proiectul european de mobilitate, derulat in cadrul Programului Erasmus+, 2017-1-RO01-KA116-035862, care sunt in perioada de pregatire a stagiului la care urmeaza a se prezenta, au primit vizia fostilor participanti la proiecte europene derulate de-a lungul anilor de catre Scoala Sanitara “Sfantul Iosif”.

Eleva Radev Georgiana, participanta la proiectul 2016-1-RO01-KA102-023187, a facut o descriere a experientei traite si a prezentat imagini din timpul stagiului la care a participat in perioada octombrie-noiembrie 2017,in Spitalul din Graz-Austria.

Astfel, cei zece elevi care urmeaza sa plece in stagiul practic au putut sa-si faca o imagine mai clara asupra proiectului la care s-au inscris.

De asemenea, absolventa Scolii “Sfantul Iosif”, Nicola Cornelia, in prezent asistent medical in Germania, a impartasit din experienta acumulata atat prin participarea la doua proiecte europene organizate de Scoala Sfantul Iosif (unul la Graz si altul la Viena), cat si din experienta de lucru pe care a acumulat-o ca asistent medical in Germania.

Actiunea a fost organizata de catre membrii echipei de proiecte europene care functioneaza la nivelul scolii, iar alaturi de elevi si absolventi au participat si cadre didactice.

La finalul actiunii, doamna prof.ec.Monica Wojcicki, directorul scolii, a anuntat ca Scoala “Sfantul Iosif” a depus o noua candidatura pentru obtinerea finantarii din partea Comunitatii Europene, a unui proiect de mobilitate elevi KA116 – VET, in cadrul Programului Erasmus+, Exercitiul 2018.

 

 

 

Proiectul finantat de Comunitatea European, derulat la Spitalul din Graz, Austria, cu titlul : “Formare profesionala de calitate prin aplicarea noilor concepte terapeutice si de reabilitare in domeniul Neurologiei”, nr.: 2016-1-RO01-KA102-0231187, la care au participat cei sase elevi ai fluxului al doilea, s-a incheiat.
Rezultatele obtinute sunt cele propuse prin proiect, elevii acumuland cunostinte si competente in domeniul Neurologiei, dezvoltandu-si aptitudinile in aplicarea tehnicilor de ingrijire a pacientilor cu afectiuni neurologice. 
Pe langa cunostintele, competentele si aptitudinile profesionale, elevii si-au imbogatit si cunostintele culturale si lingvistice. S-au integrat cu usurinta in noul mediu de lucru, au socializat si s-au adaptat foarte usor la conditiile de trai, sociale si culturale oferite de splendidul oras Graz si de oamenii care lucreaza si traiesc acolo.
Monitorul stagiului a fost dna.prof.dr. Danet Adelheit, care a participat la evaluarea proiectului, iar la sfarsitul acestuia dna.prof.Wojcicki Monica, directorul scolii, a facut o vizita reprezentantilor spitalului, pentru a le multumi si pentru a discuta amanunte cu privire la viitorul stagiu de pregatire practica a celor zece elevi care urmeaza sa plece intr-un nou stagiu, prin proiectul aprobat in cadrul Exercitiului 2017, cu nr.2017-1-RO01-KA116-035862, proiect avand la baza aprobarii Carta Vet de Mobilitate pe care o detine Scoala Postliceala Teologico-Sanitara Sfantul Iosif din Craiova.
Multumim tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare a acestui proiect , in special familiei Neubauer din Graz.

Duminica 22 octombrie 2017, cei sase elevi, participanti la Proiectul european , cu titlul: “Formare profesionala de calitate prin aplicarea noilor concepte terapeutice si de reabilitare in domeniul Neurologiei” , nr.2016-1-RO01-KA102-023187, derulat prin programul Erasmus+, Actiunea KA1, VET, mobilitati elevi, fluxul 2, au plecat catre Graz, Austria, pentru a desfasura stagiul de pregatire practica in Spitalul de Neurologie.

Participantii sunt elevi in anii II si III de stugiu:  Renata Hellen Banner, Marian Ilie, Alina Balasa, Cristian Alin Ureche, Georgiana Irina Radev, Mirela Popa.

Le dorim drum bun, succes in activitate si obtinerea celor mai bune rezultate.

Proiect APROBAT.
Scoala ” Sfantul Iosif” a depus un proiect de mobilitate elevi prin programul Erasmus+.

Proiectul cu nr. 2016-1-RO01-KA102-023187, a fost APROBAT, obtinand un punctaj de 92,50 puncte.

Titlul proiectului este : ” Formare profesionala de calitate prin aplicarea noilor Picture 24concepte terapeutice si de reabilitare in domeniul Neurologiei”.

Proiectul consta in participarea a 8 elevi la un stagiu de pregatire practica, timp de 4 saptamani (14.03.2017 – 10.04.2017) la : Steiermärkische Krankenanstaltengesellschaft m.b.H.( KAGes), un complex spitalicesc care cuprinde mai multe spitale dintr- o regiune situata in Sud-Vestul Austriei – Landul Steiermark, cu sediul central in orasul Graz, Austria.

Spitalul din Graz -Landeskrankenhaus Graz Süd-West (LKH)- are in componenta mai multe Clinici, printre care si Clinica de Neurologie.

Grantul aprobat : 22472,00 Euro
Lista completa este afisata pe: http://www.erasmusplus.ro/formare-profesionala-vet-mobilita…

FELICITARI membrilor comisiei de proiect si MULT SUCCES pe mai departe !!!

Scopul proiectului este ca participantii sa obtina competente noi si sa dezvolte abilitati profesionale, culturale si lingvistice.

Elevii interesați să participe la proiect, sunt invitați să depună un dosar de candidatură și să participe la selecție.

Dosarul de candidatură la selecție trebuie să cuprindă :

 • Cerere tip

 • CV-ul ( format European)

 • Copia actului de identitate

Depunerea dosarelor se va face la secretariatul scolii în perioada 17 – 28 octombrie 2016.

Selecția va avea loc în data de 31 octombrie 2016, la sediul școlii.

Criteriile de selecție :

 • Media de absolvire a ultimului an de studiu

 • Probă privind cunoștințele de limba germană la nivel conversațional , interviu oral și chestionar scris

 • Probă privind cultura generală despre Austria (geografie, orașe, personalități), chestionar scris.

Tematica și Bibliografia probelor scrise :

 1. Germana fără profesor , autor Corina Dragomir, curs practic, Editura Steaua Nordului 2005

 2. Deutsch im Alltag, capitolele 1 – 8, autor Christiane Lemcke, Editura Langenscheidt 2010

 3. DVD-urile : Reise – Ősterreich, Stadtereisen Wien-Ősterreich

 4. Das goldene Buch von Graz, autor B.Purkarthofer, 2003

 5. Wien Kaiserliche Stadt, editura Bauer, 2003

Admiterea se va face în ordinea descrescătoare a mediei obținute.