Scoala Postliceala Teologico-Sanitara “Sfantul Iosif” din Craiova, este recunoscuta in plan local, national si european ca fiind promotoarea proiectelor europene si implementarea acestora in conditii excelente.

Scopul proiectelor europene  reprezinta participarea elevilor, absolventilor, cadrelor didactice, personalului administrativ si de conducere, la stagii de pregatire practica sau schimburi de experienta in institutii medicale de renume din tara si din Europa.

Obiectivele proiectelor europene sunt indeplinite atunci cand participantii la acestea acumuleaza  cunostinte noi, isi dezvolta abilitatile  si isi  imbunatatesc atitudinea fata de profesiile de asistent medical si de dascal sau isi dezvolta aptitudinile de  coordonatori ai procesului de invatamant din scoala.

In acest context, in prima parte a anului scolar 2021-2022, in pofida conditiilor si a restrictiilor impuse de raspandirea virusului SARS CoV2, membrii echipei de gestiune a proiectelor europene, au desfasurat activitati ale caror rezultate sunt perfect vizibile in pragul sfarsitului de an. Succesul are la baza munca celor implicati, dar si in  calitatea partenerilor de proiecte, acestia fiind institutii medicale de renume din Craiova, judetul Dolj si din Europa.

In plan local si judetean, Scoala Sfantul Iosif si Asociatia Econyouth, au semnat,  pentru perioada 2020-2022,  un contract de parteneriat in Proiectul cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, in cadrul caruia s-au facut achizitii importante pentru baza materiala si didactica a scolii, iar 185 de elevi participa la stagii practice si la diverse activitati de dezvoltare personala. Una dintre activitati este si Campania de donare de sange Donez sange=Salvez vieti, organizata in colaborare cu Centrul Judetean de Transfuzii sanguine,  la care au participat elevi si cadre didactice ale scolii.

Institutiile medicale, colaboratoare in acest proiect, sunt Spitalul Clinic Judetean Dolj, SC Vitaplus Medclin SRL, SC Albdent SRL.

In plan national, Scoala “Sfantul Iosif “ a incheiat, cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale Bucuresti,  contracte de finantare prin care se derulaza proiectele din Programul  Erasmus.

In plan european, Scoala “Sfantul Iosif”, a desfasurat in perioada octombrie  – decembrie 2021,  mobilitati constand in stagii practice pentru elevi si schimburi de experienta pentru profesori. Scoala este detinatoarea a doua documente europene care certifica implementarea in conditii de excelenta a activitatilor de mobilitate Acreditarea Erasmus in domeniul Educatiei si Formarii profesionale si Certificatul de Excelenta.

Institutiile medicale europene  care, in anul 2021,  au pus la dispozitie locurile de stagii practice pentru elevii si absolventii Scolii “Sfantul Iosif” sunt Istituti Clinici Zucchi din Monza, Italia si Geriatrische Gesundheitszentren din Graz, Austria.

Calitatea partenerilor europeni, seriozitatea si flexibilitatea de care au dat dovada in organizarea si desfasurarea stagiilor practice, au dus obtinerea de rezultate foarte bune pentru participanti si s-au incheiat cu promisiunea continuarii colaborarii in anii urmatori.