Manifestarea culturala « Ziua  germanilor din Craiova » a avut loc in data de 22.10.2022  in sala de festivitati a  Parohiei Romano – Catolice « Toti Sfintii ».
Au participat  28  persoane, membrii ai Forumului Democrat al Germanilor din Craiova si invitati,  printre care reprezentanti ai Bisericii Romano –Catolice din Craiova si  ai Scolii Postliceale Teologico-Sanitare « Sfantul Iosif » .
Actiunea culturala a inceput prin  prezentarea  de catre presedintele Forumului German a  semnificatiei  zilei de 3 octombrie – Ziua Unitatii Germaniei. Reunificarea Germaniei a devenit posibila prin caderea Zidului Berlinului.  La data de 3 octombrie 2022  Germania  sarbatoreste 32 de ani  de  la reunificarea   tarii. Constitutional reunificarea  Germaniei a avut loc in data de 3 octombrie 1990 . Evenimentul se sărbătoreşte diferit, în plan central aflându-se ideea prăbuşirii comunismului în estul Europei şi incheierea Razboiului Rece ceea ce a dus la  transformarea acestui spaţiu într-unul al valorilor democratice.
Etnicii  germani din Craiova  s-au intrunit astazi, ca alaturi de germanii de pretutindeni sa sarbatoreasca acest eveniment. Au fost  prezentate articole din ziarul ADZ  in legatura cu sarbatorirea Zilei Unitatii Germaniei la Bucuresti si in tara.
Au fost rememorate diverse evenimente culturale   realizate cu participarea  etnici-      lor germani si a fost ascultata muzica traditionala nemteasca.
A fost organizat un bufet la care s-a servit un meniu format din  diverse  prajituri, cozonac, fursecuri, cafea, ceai, sucuri, apa minerala, etc.
S-a ascultat muzica germana si a fost  multa voie buna.
Obiectivele acestei manifestari culturale au fost indeplinite, iar membrii forumului au avut  prilejul sa petreaca impreuna cateva ore placute.
Aceste manifestari sunt asteptate de catre membrii forumului german, care la plecare si-au exprimat bucuria de a se revedea cu ocazia urmatoarei actiuni culturale  de Advent.