Immagine 250Luni, 28.03.2016, a doua zi de Paste, membrii Forumului Democrat al Germanilor din Craiova au sarbatorit impreuna acest eveniment.

La sarbatoare au participat atat membrii de etnie germana, cat si invitati din partea Scolii “Sfantul Iosif” si ai Bisericii Romano-Catolice din Craiova.

Manifestarea a inceput prin cuvantul de suflet adresat de preotul paroh Abalintoaiei Daniel. 

Dna. prof.Danet Adelheit a transmis urari specifice sarbatorii, din partea conducerii Forumului Regional Regiunea Extracarpatica si a prezentat ultimul numar al ziarului ADZ in care sunt mentionate urarile de Paste adresate tututror cititorilor.
Dna. prof.Danet Adelheit a prezentat sarbatoarea din punct de vedere al frumosului si al artisticului, facand cateva precizari asupra traditiei incondeierii oualelor, modul de lucru si tehnicile folosite in Bucovina. Prezentarea s-a facut prin proiectii video.
Din partea Scolii Sanitare “Sfantul Iosif” au participat dna. Wojcicki Monica care a prezentat, in cateva cuvinte, proiectul scolii cu privire la un nou stagiu de pregatire practica in Austria la Graz, in situatia in care candidatura depusa la ANPCDEFP Bucuresti va fi aprobata spre finantare. Astfel, opt elevi ai scolii vor participa la cursul intensiv de limba germana si vor efectua in perioada martie-aprilie 2017 un stagiu de pregatire practica in Spitalul de Neurologie din Graz, Austria.
Atmosfera a fost de sarbatoare, destinsa, cu multa voie buna.

In cadrul unui bufet au fost servite produse traditionale germane si a fost ascultata muzica germana, interpretata la pian de dna. Smaranda Silvica.