Evenimentul a avut loc in data de 03.12.2016 la sediul Forumului Democrat al Germanilor din Craiova, in sala de activitati culturale.

Au participat membrii ai Forumului Democrat al Germanilor din Craiova si invitati,  printre care si reprezentanti ai Scolii Postliceale Teologico-Sanitare «Sfantul Iosif »

Sala de festivitati a fost impodobita de sarbatoare, avand in centrul atentiei coronita de  Advent si doua lumanari aprinse, semnificand cele doua duminici care s-au scurs din timpul de asteptare pana la marea sarbatiare a Nasterii Domnului nostru Isus Cristos.

Programul a inceput cu o expunere  a doamnei prof.dr.Danet Adelheit, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Craiova despre Calendarul de Advent si semnificatia celor 24 de zile pe care le cuprinde acesta.

Cu ajutorul unui videoproiector, pe un ecran mare, doamna Danet Adelheit a prezentat insemnele specifice perioadei de Advent, precum si cateva obiceiuri si traditii de iarna ale poporului german, care se practica si in comunitatile de origine germana din tara noastra.

A urmat un program muzical in care cei prezenti  au interpretat cantece de Advent, apoi doamna Smaranda Silvia a citit o poezie in limba germana trimisa de doamna Vasile Matilda – o deportata care are 92 de ani si nu a putut fi prezenta la manifestare.

Participantii au fost impresionati de mesajul aceastei poezii si au transmis felicitari si urari de sanatate doamnei Vasile Matilda.

Doamna Wojcicki Monica a prezentat un material despre activitatile culturale si de promovare a limbii germane in randul elevilor scolii si stagiul practic din Austria ce va fi efectuat in cadrul Programului Erasmus+, K1, mobilitati elevi, prin proiectul aprobat spre finantare de catre ANPCDEFP Bucuresti, 2016-1-RO01-Ka102-023187, „Formare profesionala de calitate prin aplicarea noilor concepte terapeutice si de reabilitare in domeniul Neurologiei”.

A fost organizat un bufet la care s-a servit un meniu adaptat acestui eveniment,

format din snitel vienez , diverse  prajituri,  ciocolata, fursecuri,  turta dulce , cafea,

ceai,  sucuri, apa minerala, etc.

Toate produsele oferite  cat si aranjamentul acestora in forma de „coronita”

( realizat cu sprijinul mai multor membre ale Forumului sub indrumarea doamnei

Konst Maria)  au fost  apreciate de participanti si au fost consumate in timpul celor  patru  ore, timp  in care membrii forumului au povestit  amintiri din tinerete in legatura cu sarbatorirea Adventului  in  zonele din care provin sau  cu ocazia vizitelor efectuate la rudele din Germania.

S-a ascultat muzica germana si a fost  multa voie buna.