O eleva participanta la excursia organizata de Firma Artigum in luna august 2016 in Germania,14212790_954450524677020_1100026552496702012_n ne-a impartasit urmatoarele impresii:

” Plecarea spre Kὄln s-a făcut din Bucuresti în data de 22.08.2016.
Dupa un zbor de aproximativ 3 ore am ajuns în aeroportul din Kὄln,unde am fost așteptați de reprezentantul firmei Artigum Management SRL din Romania, d-l Cristian Paraschiv.
In aeroport ne-am întâlnit cu restul elevilor participanti,din țara, după care am fost preluați de un autocar și am pornit spre prima destinație localitatea Frechen.
La azilul din Frechen , am fost așteptați de d-na directoare și alte persoane reprezentante a firmei Alloheim în Germania.
Dupa ce am servit masa am participat la o prezentare a firmei și a modului de organizare a azilelor din Germania.
Au fost discuții despre posibilitățile de angajare în viitor,despre conditiile de munca, salarizare și posibilitățile stabilirii împreuna cu familia în aceasta țara.
După câteva ore,am plecat spre Mὒlhem, o localitate micuta și liniștită,unde eram cazati la o pensiune aflata într-o liziera de pădure.Conditiile de cazare au fost acceptabile, personalul drăguț.
A doua zi am fost impartiti în doua grupe și am plecat o grupa la azilul din Frechen,alta grupa la azilul din Dormagen.
În Dormagen ni s-a prezentat azilul, am participat la câteva activitati de relaxare a locuitorilor azilului,am servit masa si am interactionat cu angajatii romani din acest loc. Ne-au fost prezentate inclusiv camerele,care erau tip garsoniera,cu balcon,iar pentru cei care erau in familie exista si o mica bucatarie in care puteau sa-si pregateasca singuri mancarea.Totul era foarte bine pus la punct.14195208_10209622068524129_9215890631343134872_o
Urmatoarea zi am vizitat Domul din Köln, Muzeeul de ciocolata Lindt, iar apoi o parte am fost in croaziera pe Rin,iar altii la cumparaturi. A fost o zi superba si relaxanta!
In penultima zi grupele s-au schimbat si cei care au mers in Frechen ,pe langa azil, au mers si la depozitul de medicamente.Era ca o mini fabrica de infoliere a pastilelor.Toate retetele pacientilor erau scanate ,iar medicamentele erau infoliate pe banda ,dupa ce in prealabil erau desfacute manual din ambalajele originale.
Inainte de plecarea spre aeroport am mers la sediul firmei Alloheim ,din orasul Dűssendorf ,unde a avut loc o intalnire cu membrii firmei,si unde,fiecare dintre noi a avut posibilitatea sa primeasca raspuns la toate intrebarile si nelamuririle pe care le avea legate de munca in Germania.
Dupa o saptamana petrecuta in toate aceste locuri, ne intoarcem cu o alta viziune despre munca in aceasta tara,despre oamenii ei si despre aceasta meserie practicata in Germania.”