Azi , membrii FDG din Craiova s-au intalnit pentru a omagia Sfanta Sarbatoare a Invierii.
Au fost prezenti, alaturi de membrii Forumului, reprezentanti ai Scolii Sanitare „Sfantul Iosif” si cele doua eleve care au participat la proiectul cu nr. 2016-1- RO01-KA-102-023187 pe care scoala il are in derulare in parteneriat cu Spitalul de Neurologie din Graz, Austria.
In timpul actiunii culturale, directorul scolii, coordonatorul de proiect si cele doua participante au prezentat aspecte din timpul pregatirii lingvistice (limba germana) si din timpul stagiului practic la care au participat in Austria.
Participantele au prezentat cateva tehnici de ingrijire a pacientilor cu afectiuni neurologice si au punctat caracterul de noutate al acestora, facand cateva comparatii intre sistemul de ingrijire din tara si cel insusit in Austria.
Au prezentat, de asemenea, Documentul de Mobilitate Europass pe care l-au obtinut la sfarsitul stagiului.
Actiunea culturala s-a axat pe traditiile si obiceiurile de Paste, fiind prezentate oua incondeiate si tehnicile de realizare ale acestora in Bucovina.
Fiecare participant a primit o felicitare care reprezenta o ramura inflorita impodobita cu oua incondeiate cu urarea “Frohe Ostern!”.
Intreaga actiune s-a desfasurat intr-o atmosfera placuta, au fost rostite poezii si intonate cantece cu specific de sarbatoare.
Dna. Smaranda Silvia a compus si recitat o poezie inspirata de atmosfera momentului:
„Dintr-o joaca de copil
In hora vietii am intrat
Si purtand neincetat
Pretutindeni, peste tot
Dorul de Dumnezeu
Care ne iubeste mereu.”

Au fost servite preparate culinare cu specific german.